FLOWPICKER® - najnowsza technologia Grupy BSS (Kopie 1)

Najnowsza technologia FLOWPICKER® Grupy BSS to w pełni automatyczny, wysokowydajny system kompletacji. Jedna z największych sieci handlowych artykułów spożywczych wykorzystuje system FLOWPICKER® do kompletacji warzyw i owoców.

FLOWPICKER® to system do szybkiej i bezbłędnej kompletacji, który może być stosowany wszędzie tam, gdzie kompletowane są całe opakowania danego towaru. Na wyraźnie mniejszej powierzchni, ze znacznie większą wydajnością na osobę i znacznie bardziej ergonomicznymi miejscami pracy według zasady towar-do-człowieka w porównaniu z dotychczasową praktyką FLOWPICKER® pozwala uzyskać nieosiągalną dotychczas poprawę w zakresie wydajności i kosztów.

Najważniejsze atuty systemu FLOWPICKER®:

• Zwiększenie szybkości dostaw poprzez automatyzację procesów i pominięcie składowania!
  • Najwyższa wydajność kompletacji opakowań typu colli!
  • Kompaktowy rozmiar systemu umożliwiający dostosowanie go do indywidualnych potrzeb Klienta!
  • Całkowita rezygnacja z etykietowania lub dodatkowych systemów (takich jak czytniki kodów kreskowych lub RFID), które generują dodatkowe koszty i wydłużają proces kompletacji!
  • Bezpieczny i delikatny proces transportu opakowań poprzez stacjonarny system transportowy (rezygnacja z dodatkowych kosztów generowanych przez pojazdy regałowe)!
  • Bezpieczny i delikatny proces kompletacji niezależnie od ciężaru i stanu opakowań wykluczający uszkodzenia towaru (dotyczy to także szkła)!
  • Eliminacja ograniczeń przepustowości poprzez zastosowanie najnowocześniejszego sortera macierzowego - Matrixsorter BSS!
  • Eliminacja czasu przemieszczania się pracowników po magazynie!
  • Najwyższe ergonomia stanowiska pracy!

Dzięki nowo opracowanej technice FLOWPICKER® Grupa BSS stworzyła nowy rozdział w branży kompletacji z maksymalną, nieosiągalną dotychczas wydajnością!

Proszę zapoznać się z pełnym opisem systemu i skontaktować się z nami.

Chętnie spotkamy się z Państwem w celu przedstawienia konkretnych możliwości zastosowania systemu.

BSS Polska Sp. z o. o. • ul. Długa 1-3 • 41-506 Chorzów • Tel: + 48 32 34 92 999 • Faks: + 48 32 34 92 998 • info@bss-polska․pl